Μια έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από κυβερνητικό κτήριο όπου στεγάζεται υπηρεσία για πρόσφυγες και μετανάστες στο Zirndorf, κοντά στη Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα η έκρηξη φαίνεται πως προκλήθηκε από μια βαλίτσα η οπόια περιείχε φιάλες αεροζόλ ενώ  δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.Όπως μετέδωσε το Bayerischer Rundfunk η βαλίτσα εξερράγη περίπου 200 μέτρα μακριά από την υπηρεσία μετανάστευσης.

Οι αστυνομικές αρχές της Βαυαρίας "δεν έχουν καμία ένδειξη" ότι η μικρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο Τσίρντορφ, κοντά στη Νυρεμβέργη, οφείλεται σε βόμβα ή σε εκρηκτικό μηχανισμό, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη γύρω περιοχή.

"Ούτε έκρηξη, ούτε τραυματίες" ανέφερε η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Αιτία του πανικού που προκλήθηκε σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων φαίνεται πως ήταν μια φιάλη αεροζόλ που ανεφλέγη μέσα σε μια βαλίτσα.

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έφτασαν στο σημείο ενώ η βαλίτσα φλεγόταν και έσβησαν τη φωτιά. Αναζητούνται οι ιδιοκτήτες της βαλίτσας, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών και δύο γυναίκες 25 ετών.