Ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ είναι σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ο δεύτερος δράστης της επίθεσης σε εκκλησία της Νορμανδίας χθες το πρωί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η  εφημερίδα μια ταυτότητα στο όνομά του βρέθηκε σε σπίτι οικείου του άλλου δράστη ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για συνεργό του Αντέλ Κερμίς. 

Ο Μαλί καταγόταν από τη Σαβοΐα της ανατολικής Γαλλίας και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας δεν έχει φάκελο στην αστυνομία

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον άλλο 19χρονο, τον Αντέλ Κερμίς, που σκότωσε τον ιερέα. Όπως αναφέρει η «Le Parisien» σε ρεπορτάζ που βασίζεται σε μαρτυρία φίλου του, πριν ριζοσπαστικοποιηθεί ήθελε να γίνει μοντέλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν δήλωσε σήμερα ότι ο Κερμίς «ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία». Ο 19χρονος σφαγέας είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάρυναν υποψίες για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.