Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δύο άνδρες που παρουσιάζονται ως δράστες της επίθεσης σε εκκλησία στη Γαλλία.

Μάλιστα σε ένα στιγμιότυπο δηλώνουν πίστη στον αρχηγό το Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ Amaq μία ημέρα μετά την εισβολή των δύο αντρών σε εκκλησία της Νορμανδίας την ώρα της λειτουργίας και υποχρέωσαν τον ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα, με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.

Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει καρέ-καρέ την στιγμή διάσωσης της καλόγριας που βρισκόταν στην εκκλησία της Νορμανδίας.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, οι αστυνομικές αρχές σπεύδουν στο πλάι της τρομοκρατημένης γυναίκας, φυγαδεύοντας την λίγο πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση ιερέα.