«Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Γερμανία και αλλού στον κόσμο προκάλεσαν σοκ, πολιτισμικά ταμπού έπεσαν σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς», δήλωσε σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διέκοψε τις διακοπές της λόγων των επιθέσεων που έχει δεχτεί η Γερμανία.

«Παραχωρώ συνήθως αυτή τη συνέντευξη Τύπου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , όμως νομίζω ότι κυρίως μετά τις τρομερές επιθέσεις στο Βίρτσμπουργκ, το Μόναχο και το Ανσμπαχ, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να την κάνουμε σήμερα», τόνισε η κ. Μέρκελ. 

Παράλληλα, προσέθεσε ότι θα λάβει αποφάσεις για το πού είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε επίσης πως:

«Το γεγονός ότι οι δύο δράστες των επιθέσεων στη Γερμανία ήταν πρόσφυγες εμπαίζει τη Γερμανία και τους υπόλοιπους πρόσφυγες, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι μία ενδελεχής ανάλυση πρέπει να προηγηθεί οποιωνδήποτε μέτρων θα αποφασισθούν ως απάντηση στις επιθέσεις».

Η καγκελάριος της Γερμανίας απορρίπτει κατηγορηματικά» τις εκκλήσεις για την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων. Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας στην υποδοχή ανθρώπων. «Εναντιωνόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», είπε.

«Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή», πρόσθεσε.