Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια στη Νίκαια, τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό στη Γαλλία μετά το Παρίσι, μειώθηκε και πάλι μετά την επίθεση με φορτηγό που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στην πόλη της γαλλικής Ριβιέρας στις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys, η γαλλική τουριστική βιομηχανία δεν είχε ακόμα ανακάμψει πλήρως από τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περυσινό Ιανουάριο και Νοέμβριο, για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όταν ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουχλέλ οδήγησε ένα φορτηγό εναντίον του πλήθους στην πεζοδρομημένη Promenade des Anglais της Νίκαιας.

Οι καθαρές διεθνείς κρατήσεις στη Νίκαια σε ημερησία βάση για μελλοντικές αφίξεις, που συνδυάζουν τις ακυρώσεις προηγούμενων κρατήσεων και πτώση στις νέες κρατήσεις, μειώθηκαν κατά 57% την περίοδο 15-23 Ιουλίου, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ForwardKeys.

Σύμφωνα με τη ForwardKeys, οι αεροπορικές κρατήσεις για ταξίδια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ακολουθούσαν πτωτική πορεία ήδη πριν από την επίθεση του Ιουλίου, ωστόσο έκτοτε δέχθηκαν νέο πλήγμα.

Οι κρατήσεις για ταξίδια στη Νίκαια για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κατέγραφαν πριν από τις 14 Ιουλίου μείωση κατά 14% συγκριτικά με πέρυσι, ωστόσο τώρα η πτώση φθάνει το 19%. Οι κρατήσεις για τη Γαλλία συνολικά είναι μειωμένες κατά 20%, συγκριτικά με μείωση κατά 16% πριν από τις 14 Ιουλίου.

«Μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo πέρυσι τον Ιανουάριο, η Γαλλία πλήττεται από μείωση της τουριστικής εμπιστοσύνης και μόλις άρχισαν να ανακάμπτουν οι κρατήσεις, συνέβη μια ακόμα επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ολιβιέρ Χάγερ, συνιδρυτής και διευθύνων συμβουλος της ForwardKeys.