Χωρίς άδεια εξάσκησης επαγγέλματος κατέληξε ένας ρατσιστής γιατρός στην Αυστρία ο οποίος αρνούνταν να εξετάσει πρόσφυγες, έχοντας μάλιστα βάλει και σχετική πινακίδα έξω από το ιατρείο του.

Αντιδρώντας στην πρωτοφανή αυτή στάση ενός συμβεβλημένου γιατρού του, το Περιφερειακό Ταμείο Ασθενών της Βιέννης είχε καταγγείλει τη σύμβαση μαζί του, έπειτα και από την κατηγορηματική άρνηση του γιατρού να αλλάξει τη στάση του.

Το Ιατρικό Επιμελητήριο Βιέννης (Ιατρική Ενωση) προχωρά τώρα στην επιβολή απαγόρευσης της εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, εκτιμώντας πως αυτός δεν είναι αντάξιος πλέον της απαραίτητης εμπιστοσύνης, όχι μόνον εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του σε σχέση με τους αιτούντες άσυλο, αλλά και για άλλους ακόμη λόγους που σχετίζονται με τις ακραίου περιεχομένου αναρτήσεις του στο Facebook.

Παραδείγματα αυτών των αναρτήσεων του, για τις οποίες έχει επέμβει ήδη η Εισαγγελία Βιέννης, παραθέτει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ" όπως : "Όποιος έχει τη νεολαία έχει το μέλλον, και αυτό το είχε πει και το είχε διαβλέψει ο Χίτλερ".

Εξάλλου, ο ίδιος απευθυνόμενος μέσω Facebook, προς τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς, γράφει : "όλοι σας πρέπει να στηθείτε στον τοίχο και αυτή η ημέρα δεν θα αργήσει".

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Βιέννης, εναντίον του γιατρού έχει υποβληθεί μήνυση στη βάση του Νόμου Απαγόρευσης Ναζιστικής Δραστηριοποίησης, ενώ έχουν γίνει έρευνες στην κατοικία του και έχει κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του.