Ανάγκη για σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα προκειμένου οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόνισε πως πρέπει να υπάρξει, η Χίλαρι Κλίντον κατά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δημιούργησε μία ρητορική αντίθεση μεταξύ της υποψηφιότητάς της και του «επικίνδυνου» και «εκρηκτικού» όπως τον περιέγραψε, Ντόναλντ Τραμπ.

Στη σημαντικότερη ομιλία της, στην 25ετή και πλέον πολιτική καριέρα της, η Χίλαρι Κλίντον αποδέχτηκε επίσημα το χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τις ΗΠΑ, μια χώρα η οποία θα είναι λειτουργική για όλους.

«Όλοι μας γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι είναι αντίθετο για τη χώρα μας. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε», τόνισε η ίδια.

Η Κλίντον περιέγραψε ως “ασταθή” τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τόνισε πως: “ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet, δεν είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτείς τα πυρηνικά σου όπλα.”

Κλίντον και Τραμπ θα ενημερωθούν από τις μυστικές υπηρεσίες

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα καλέσουν τους υποψήφιους προέδρους και αντιπροέδρους από τα δύο πολιτικά κόμματα να λάβουν ενημερώσεις που είναι άκρως απόρρητες σε θέματα παγκοσμίων κρίσεων και απειλών ασφάλειας, είπαν χθες δύο αξιωματούχοι γνώστες των σχεδίων αυτών.

Τώρα που και τα δύο κόμματα έχουν χρίσει επίσημα τους υποψηφίους τους - οι Ρεπουμπλικανοί τον Ντόναλντ Τραμπ με τον κυβερνήτη Μάικ Πενς και οι Δημοκρατικοί την Χίλαρι Κλίντον με τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν - και οι τέσσερις υποψήφιοι θα λάβουν τις ίδιες πληροφορίες, είπαν οι αξιωματούχοι.

Συνήθως οι υποψήφιοι κάθε κόμματος λαμβάνουν μία ενημέρωση, αλλά μπορούν να ζητήσουν να διασπαστεί σε μικρότερα τμήματα.

Στους μόνους βοηθούς και συμβούλους που θα επιτραπεί η είσοδος στις ενημερώσεις περιλαμβάνονται μόνο όσοι έχουν άδειες προσπέλασης ανώτατου επιπέδου, είπαν.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, θα υπάρξουν ερωτηματικά για τον αν επιτρέπεται η συμμετοχή συμβούλων του Τραμπ που έχουν συνεργαστεί με επιχειρήσεις στην ανατολική Ευρώπη, καθώς και συνεργάτες της Κλίντον που εμπλέκονται στο θέμα του ιδιωτικού της διακομιστή μηνυμάτων.

Τις ενημερώσεις στους υποψηφίους επιβεβαίωσε χθες και ο επικεφαλής εθνικών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος είπε ότι "και οι δύο υποψήφιοι (για την προεδρία) θα ειδοποιηθούν και θα προσφερθούν σε αυτούς ενημερώσεις", παρότι δεν είναι υποχρεωτικές, είπε σε συνέδριο ασφάλειας στο Άσπεν του Κολοράντο. Παρά το γεγονός ότι οι ενημερώσεις θα περιέχουν απόρρητες πληροφορίες, ο Κλάπερ τις περιέγραψε ως "γενικής φύσης".

Στις ενημερώσεις δεν θα συμπεριληφθούν πληροφορίες για τις πηγές πληροφοριών και τις μεθόδους συνέλεξής τους ή για μυστικές αποστολές που βρίσκονται εν εξελίξει, είπαν οι δύο αξιωματούχοι.