Αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Νίκαιας που σκότωσε με φορτηγό 84 άτομα στις 14 Ιουλίου, κάνει ο 73χρονος σύντροφός του στο περιοδικό Paris Match.

Όπως μεταδίδει η DailyMail, ο 73χρονος αποκαλύπτει πως ο Μοχάμεντ Μπουλέλ του ζήτησε να νοικιάσει ένα φορτηγό με την πιστωτική του κάρτα πριν την επίθεση. Δήλωσε επίσης πως ο τυνήσιος τρομοκράτης του έδειξε βίντεο στο λάπτοπ του με αποκεφαλισμούς που έκανε το Ισλαμικό Κράτος, στην πορεία του προς τον εξτρεμισμό.

Σε μια συνέντευξη «γεμάτη κλάμα», όπως αναφέρει και η DailyMail, ο άντρας παραδέχτηκε πως ήταν «φίλος» με τον bisexual Μπουλέλ για 7 χρόνια, αλλά παραδέχτηκε επίσης πως «ο καλύτερος μου φίλος ήταν ένας δολοφόνος, ένας εγκληματίας. Αν είχε τάφο, θα έφτυνα πάνω του».

Περιγράφοντας τις εβδομάδες πριν την επίθεση, περίγραψε πως η συμπεριφορά του Μπουλέλ είχε αλλάξει. Ο τυνήσιος, είχε μεταμορφωθεί από τον χαμογελαστό φίλο του - με το παρατσούκλι Momo - σε κάποιον ήσυχο και απομονωμένο άνθρωπο.

«Ο Momo ήταν κάποιος άλλος. Δεν μπορούσε να μας κοιτάξει στα μάτια. Σε έναν μήνα είχε αλλάξει», δήλωσε.

«Με ρώτησε: “Πες μου αγαπητέ φίλε μου - πάντα με φώναζε αγαπητό φίλο - είναι ακριβό να νοικιάσω ένα φορτηγό; Ξέρεις αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια πιστωτική κάρτα ή μπορείς να πληρώσεις και με επιταγή ή μετρητά;».

Τον ρώτησα γιατί ρωτούσε και τι το ήθελε το φορτηγό. Γέλασε και μου είπε: ” Δεν είναι για μένα. Ρωτάω για έναν φίλο μου - σαν χάρη”».

Ο ομοφυλόφιλος άντρας, που διατήρησε την ανωνυμία του και μίλησε για τον δολοφόνο μόνο ως φίλο του και όχι ως εραστή του, υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν περισσότερο για αυτόν ένας μέντορας, ένας πατέρας, που γνώρισε ακόμα και την γυναίκα του όταν αυτή τον κάλεσε γιατί ο Μοχάμεντ Μπουλέλ την είχε χτυπήσει.

Παραδεχόμενος ότι γνώριζε τον Μπουλέλ για επτά χρόνια, δήλωσε ότι τώρα συνειδητοποίησε ότι τον μήνα πριν ο φίλος του οδηγήσει το φορτηγό στο Promenade des Anglais παρασύροντας άντρες, γυναίκες και παιδιά, προκαλώντας ένα μακελειό, είχε παραμείνει πολύ σιωπηλός και απομονωμένος.

Ο 73χρονος  δήλωσε ότι στον Μπουλέλ άρεσαν οι γυναίκες και ότι το να είναι γκέι «δεν του ταίριαζε».

«Του είχα γνωρίσει του φίλους μου…κοπέλες, νέους ανθρώπους» δήλωσε στην συνέντευξη και μετά πρόσθεσε ότι τον είχαν διώξει από το γυμναστήριο επειδή παρακολουθούσε έντονα κοπέλες να γυμνάζονται.

«Ήταν ευγενικός, πρόθυμος και δεν του άρεσαν οι συγκρούσεις. Αλλά ήταν επίσης θυμωμένος και εύκολα επηρεαζόταν. Μιλούσαμε για τους τζιχαντιστές και μου είχε πει: «Δεν με νοιάζει για τον πόλεμο».