Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε σύρος πρόσφυγας στη Γαλλία για τον αποκεφαλισμό του ιερέα από τους τζιχαντιστές στη Νορμανδία.

Ο Σύρος συνελήφθη στην κεντρική Γαλλία και είναι το τρίτο πρόσωπο που τίθεται υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία, δήλωσε δικαστική πηγή.

«Στην κατοικία του ενός δράστη, του Αντέλ Κερμίς, βρέθηκε φωτοτυπία ενός συριακού διαβατηρίου και οι ερευνητές θέλουν να μάθουν αν αυτός είναι ο άνδρας που απεικονίζεται στο διαβατήριο», εξήγησε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μεταξύ των άλλων προσώπων που έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση είναι ένας Γάλλος, 30 χρονών, ο οποίος ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του άλλου δράστη, του Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν και είναι κάτοικος ανατολικής Γαλλίας. Οι ερευνητές θέλουν να μάθουν ο 30χρονος γνώριζε για το σχέδιο επίθεσης που είχε επεξεργαστεί ο δράστης.

Τέλος οι αρχές κρατούν προσωρινά και έναν 16χρονο, ο αδελφός του οποίου, φίλος του Αντέλ Κερμίς, αναχώρησε για την περιοχή των ιρακινο-συριακών συνόρων τον Μάρτιο του 2015.