Την διακοπή λειτουργίας ενός ανεξάρτητου τηλεοπτικού σταθμού που προγραμμάτιζε να μεταδώσει μια συνέντευξη του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και αποτελεί τον νούμερο 1 εχθρό του Ερντογάν αποφάσισαν οι αζερικές Αρχές σήμερα.

Το αζέρικο δικαστήριο αφαίρεσε την άδεια του τηλεοπτικού σταθμού ANS με βάση μια αγωγή που κατέθεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (NTRC).

Η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στις αρχές να κλείνουν μέσα ενημέρωσης, αν κρίνουν, μεταξύ άλλων, ότι αναμεταδίδουν εξτρεμιστική προπαγάνδα ή προάγουν τις διακρίσεις μεταξύ εθνοτικών ομάδων.

Το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί στενές σχέσεις με την Τουρκία και η Άγκυρα έχει προσφέρει στο Μπακού διαρκή υποστήριξη στην σύγκρουση του με αυτονομιστές που υποστηρίζονται από την Αρμενία στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το ANS, ιδιοκτησίας τριών Αζέρων επιχειρηματιών, θεωρείται ευρέως ως ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης σε μια χώρα, πλούσια σε πετρέλαιο, όπου ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ κατηγορείται από τους αντιπάλους του για φίμωση των αντίθετων φωνών και φυλάκιση επικριτών του.