Ως γνωστόν οι Simpsons είναι μία από τις δημοφιλέστερες – αν όχι η δημοφιλέστερη- σειρά κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ και σίγουρα η πιο πετυχημένη. Κατά καιρούς οι δημιουργοί τους παίρνουν θέση για πολιτικά ζητήματα, με τις παρεμβάσεις τους πάντα να προκαλούν έντονες συζητήσεις.

Αυτή τη φορά ασχολήθηκαν με την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ και στην αντιπαράθεση μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, με το νέο σποτάκι που κάνει τον γύρο του διαδικτύου να βγάζει… αρκετό γέλιο.

Η Μαρτζ, παραμένει ξύπνια δίπλα στον Χόμερ και προσπαθεί να κατασταλάξει ποιον από τους δύο υποψήφιους θα ψηφίσει. Στη συνέχεια παρουσιάζεται ένα υποθετικό σενάριο, για το πώς οι δύο υποψήφιοι θα διαχειριζόταν μία κρίση στις σχέσεις με την Κίνα.

Η πρώτη εκδοχή εμφανίζει τον Μπιλ Κλιντον να σηκώνει το τηλέφωνο στον Λευκό Οίκο. Από κεκτημένη ταχύτητα, ο πρώην πρόεδρος απαντά πως θα βρεθεί στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων, μέχρι που… συνειδητοποιεί πως πλέον δεν είναι ο πλανητάρχης και δίνει το τηλέφωνο στη σύζυγό του, η οποία του απαντά σε έντονο ύφος:

Τα τηλεφωνήματα θα είναι πάντα για μένα από εδώ και πέρα.

Η δεύτερη εκδοχή δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρχικά δεν σηκώνει το τηλέφωνο γιατί… τουιτάρει. Όταν τελικά αποφασίζει να το σηκώσει, καλεί τους αυλικούς του για να του κάνουν μία… κούρα ομορφιάς. Οι ώρες περνούν, όταν και τελικά αποφασίζει να παρουσιαστεί στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων, ωστόσο τον ειδοποιούν πως οι Κινέζοι έχουν περάσει τον Ειρηνικό.

«Τι; Ε τότε χτίσε ένα τείχος, χαμένε! (loser)»,  είναι η απάντηση του αμερικανού μεγιστάνα.

Προφανώς οι δημιουργοί της πετυχημένης εκπομπής πήραν σαφέστατα θέση ενόψει των προεδρικών εκλογών!