Ακριβά θα πληρώσουν το «μάρμαρο» από ότι φαίνεται στη Τουρκία καθότι η απόπειρα αποκαθήλωσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του πραξικοπήματος μπορεί να απέτυχε ωστόσο στοίχησε κάτι παραπάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πέρα από το πολιτικό κόστος η ζημιά ήταν και οικονομική όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα. Επιπλέον μεγάλο πλήγμα δέχτηκε και ο τουρισμός της γειτονικής χώρας αφού τα όσα έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα έδωσαν προς τα έξω την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας κι αυτό δεν είναι καλό γιατί αποχωρούν επενδυτές σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εμπορίου της χώρας, Μπουλέντ Τουφεκτσί.

«Όταν αναλογισθούμε όλα αυτά τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα, τα όπλα, τις βόμβες και τα κτήρια, το κόστος φτάνει στα 300 δισ. (τουρκικές λιρέτες) μίνιμουμ, βάσει των αρχικών μας υπολογισμών. Το ακριβές κόστος πιθανότατα θα ανέβει» ανέφερε σε τουρκική εφημερίδα και συνέχισε λέγοντας:

Το πραξικόπημα έκανε την Τουρκία να δείχνει προς τα έξω σαν μια χώρα τριτοκοσμική. Κι αυτό δεν είναι καλό γιατί αποχωρούν επενδυτές. Η εικόνα με τα τανκ στους δρόμους και ο βομβαρδισμός του κοινοβουλίου ήταν καταστροφική. Εάν το πραξικόπημα είχε συμβεί σε μια άλλη χώρα οι αγορές δεν θα είχαν ανοίξει νωρίτερα από μια εβδομάδα. Το πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου, αλλά οι αγορές στην Τουρκία άνοιξαν κανονικά το Σαββατοκύριακο. Τα επιτόκια δεν αυξήθηκαν εξωπραγματικά και οι απώλειες στο Χρηματιστήριο ήταν περιορισμένες. Το έθνος στάθηκε ακλόνητο.