Την αμφισβήτηση του στο πρόσωπο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τράμπ εξέφρασε ο πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας σθεναρά τη Σύμπραξη των χωρών του Ειρηνικού (TPP), μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στην οποία εναντιώνονται η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

«Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος», υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον.

«Το είπα την περασμένη εβδομάδα. Δεν σταματά να το αποδεικνύει» επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε δημοσίως ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των γονέων ενός μουσουλμάνου λοχαγού που σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004.

Ο Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα ότι «αφού τελειώσουν οι εκλογές και καθίσει η σκόνη, θα δοθεί περισσότερη προσοχή στα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά τη συμφωνία και δεν θα χρησιμοποιείται για πολιτικούς συμβολισμούς ή πολιτικό ποδόσφαιρο», κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ.

«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς την κριτική που του ασκούν επανειλημμένα οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και σημαίνοντα στελέχη όπως ο Τζον Μακέιν», υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: "γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;"» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος τονίζει πως η αντίπαλος του, υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, έχει ενστερνιστεί πολιτικές που έχουν πλήξει την εθνική ασφάλεια και τους αμερικανικούς εργαζομένους.

«Η Χίλαρι Κλίντον έχει αποδειχθεί η ίδια ακατάλληλη για να υπηρετήσει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό πόστο», τόνισε ο Τραμπ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο μετά την δριμεία κριτική του Ομπάμα και καταφέρθηκε εναντίον των ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον «τρομερά απροετοίμαστο» υποψήφιο τους.