ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βρετανός κουρέας που χαρίζει χαμόγελα στους άστεγους (φωτο)

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2016, 22:42 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2016, 09:51
Ο Βρετανός κουρέας που χαρίζει χαμόγελα στους άστεγους (φωτο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Βρετανός κουρέας που «μεταμορφώνει» τους άστεγους

Κίνηση ανθρωπιάς από έναν κουρέα ο οποίος μεταμορφώνει αστέγους στις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για τον Τζόσουα Κουμπς  ο οποίος έπειτα από πολυετή εμπειρία σε κομμωτήρια της βρετανικής πρωτεύουσας, αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στους αστέγους.

Με μοναδικά του όπλα το ψαλίδι, τη χτένα και τον καθρέπτη του, προσπαθεί να δώσει χαρά και αισιοδοξία σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη .Στην προσπάθεια του αυτή ο Τζόσουα  έχει την βοήθεια ενός φίλου του φωτογράφου που καταγράφει το «πριν» και το «μετά» με τις εντυπωσιακές εικόνες να αναρτώνται στη συνέχεια στο λογαριασμό του Κουμπς στο Instagram, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιεί ο κόσμος και να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Αν όλοι εμείς, σε όλες τις πόλεις βοηθούσαμε τους άλλους χωρίς να ζητήσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, θα ήμασταν ικανοί να αλλάξουμε τον κόσμο», εξηγεί ο Κουμπς.
«Το να κόβω μαλλιά είναι ο τρόπος επικοινωνίας μου με τον κόσμο, αλλά αυτό είναι κάτι παραπάνω: είναι ένας τρόπος για να γίνει η διαφορά», προσθέτει ο 29χρονος Βρετανός, ο οποίος συνοδεύει τις φωτογραφίες των «πελατών» του με το hashtag #DoSomethingForNothing.