Ένας νεκρός πυροσβέστης είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αεροσκάφος Boeing 777 της εταιρείας Emirates που εκτελούσε πτήση από την Ινδία και πήρε φωτιά κατά την αναγκαστική του προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Στο νοσοκομείο εισήχθησαν άλλα 14 άτομα με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα.

Το ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι παραμένει άγνωστο ακόμα σε τι οφείλεται και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας. Ο ίδιος ανέφερε πως το αεροσκάφος το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.

Στο μεταξύ ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την στιγμή που πιάνει φωτιά το αεροσκάφος της Emirates, είδε το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο διακρίνεται κάτι σαν πύρινη μπάλα να εκτινάσσεται με ορμή προς το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου.

Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα από την προσγείωση το αεροπλάνο που προερχόταν από την Ινδία εκκενώθηκε και έτσι οι 282 επιβάτες και τα 18 άτομα πλήρωμα, είναι σώοι, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης.

Η Emirates, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένα από τα αεροσκάφη της είχε ένα «ατύχημα» γύρω στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα στο αεροδρόμιο, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το αεροπλάνο να φλέγεται και στήλες πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το αεροσκάφος, το οποίο σύρθηκε με την κοιλιά και ένα μεγάλο μέρος της καμπίνας του καταστράφηκε από τη φωτιά.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, διακόπηκαν προσωρινά και ξανάρχισαν το απόγευμα έπειτα από τέσσερις ώρες διακοπής τους εξαιτίας του δυστυχήματος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος σε «συνεργασία με την Emirates και το αεροδρόμιο».

Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.

Χθες, ένα Boeing 777-300 της Emirates, με προορισμό τις Μαλδίβες, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Βομβάη. Η πτήση Ντουμπάι-Μάλε κατευθύνθηκε προς τη Βομβάη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι επιβάτες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος.

Τεσσερις μήνες πριν είχε προηγηθεί η συντριβή ενός Boeing 737-800 της flydubai, μιας άλλης εταιρείας των ΗΑΕ, η οποία στοίχισε τη ζωή 62 ανθρώπων στο Ροστόβ επί του Ντον, στη Ρωσία.