ΔΙΕΘΝΗ

Βομβάρδισαν το παλάτι του Σαντάμ Χουσείν

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2016, 18:20 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2016, 18:20
Βομβάρδισαν το παλάτι του Σαντάμ Χουσείν
Facebook Twitter Whatsapp

Δυο μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισε ένα από τα παλάτια του Σαντάμ Χουσείν στο Β. Ιρακ για υποψίες εκπαίδευσης τρομοκρατών σε αυτό

Ένας σωρός από συντρίμμια απέμεινε στο σημείο που κάποτε κοσμούσε τομεγαλοπρεπές παλάτι του Σαντάμ Χουσέιν στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ.

Δύο βρετανικά αεροσκάφη συμμετείχαν στα πλήγματα που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές εναντίον ενός πρώην παλατιού του Σαντάμ Χουσέιν. Πρόκειται για δυο μαχητικά Tornado και ο λόγος για τον οποίο προχώρησαν στον βομβαρδισμό του παλατιού ήταν οι υπόνοιες ότι το μέγαρο του Χουσέιν είχε μετατραπεί σε βάση του γενικού επιτελείου του Ισλαμικού Κράτους και σε "κέντρο εκπαίδευσης για ξένους τρομοκράτες" εξήγησε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, το παλάτι και η γύρω έκταση, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Τίγρη, χρησιμοποιούνταν ως χώρος συγκέντρωσης των τζιχαντιστών οι οποίοι από εκεί εκτελούσαν διάφορες δράσεις σχετικές με "τη διοίκηση, τον έλεγχο, την εκπαίδευση, την ασφάλεια και την καταστολή".