Ιδιαίτερης αναγνώρισης χαίρει η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ έναντι εκείνης του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονος που μαρτυρά νέα δημοσκόπηση για την Wall Street Journal και το NBC News.

Το προβάδισμα της Κλίντον, 47% έναντι 38% του Τραμπ, έχει αυξηθεί από τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες που ήταν πριν από τα συνέδρια των δύο κομμάτων τον Ιούλιο.
 

Η δημοσκόπηση της The Journal/NBC News σε 800 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους διενεργήθηκε μετά τα συνέδρια και των δύο κομμάτων και αφού ο Τραμπ ενεπλάκη σε έντονη αντιπαράθεση επειδή επέκρινε τον Χιζρ Χαν, πατέρα ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ Προκάλεσε επιπλέον εντάσεις στο κόμμα του αυτή την εβδομάδα με την άρνησή του να υποστηρίξει την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν στις προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα.


Η δημοσκόπηση δείχνει πως το πλεονέκτημα της Κλίντον οφείλεται κυρίως όχι τόσο στην αύξηση της υποστήριξης προς το πρόσωπό της αλλά στην απώλεια υποστήριξης προς τον Τραμπ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Κλίντον διατηρεί επίσης ένα προβάδισμα εννέα μονάδων όταν συνυπολογιστούν και τα ποσοστά υποψηφίων άλλων κομμάτων. Με τέσσερις υποψηφίους, η Κλίντον συγκεντρώνει το 43% ενώ ο Τραμπ το 34%. Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει το 10% και η υποψήφια του Πράσινου Κόμματος Τζιλ Στάιν το 5%.