Να προτείνουν έναν άλλο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ καθώς δεν συμφωνούν με την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν κάποιοι στο ρεπουμπλικανικό κόμμα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Μάλιστα φαίνεται πως αντί του Τραμπ προτιμούν τον Έβαν ΜακΜάλιν, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην αξιωματούχο της CIA.

Μια ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και το BuzzFeed κάτι που δεν επιβεβαιώνει το Reuters.

Ο ΜακΜάλιν επικρίνει συχνά τον Τραμπ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας τον αυταρχικό και στηλίτευσε την στάση του για τα ατομικά δικαιώματα καθώς και την άρνηση του να δώσει στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.

Μια ανάρτηση στις 7 Μαΐου σε ένα λογαριασμό στο Twitter που έφερε το όνομα του, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στον ΜακΜάλιν, ανέφερε: «Η εναντίωση στον Ντόναλντ Τραμπ συνιστά να τοποθετείς τις αρχές σου πάνω από την εξουσία, μια αρετή που κάποιοι στην Ουάσιγκτον πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν», φέροντας την ετικέτα: #ΠοτέΤραμπ.

Όπως ο Τραμπ, όμως, έτσι και ο ΜακΜάλιν δεν έχει ποτέ εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα.

Υπηρέτησε πολύ πρόσφατα ως επικεφαλής του τομέα χάραξης πολιτικής στην Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων και έχει εργαστεί στο Κογκρέσο από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον δημοφιλή ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn. Πρωτύτερα εργάστηκε για 11 χρόνια ως υπεύθυνος επιχειρήσεων για την CIA.

Με ανακοίνωση της, η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε πως ο ΜακΜάλιν δεν εργάζεται πλέον εκεί.

«Η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει μηδενική γνώση των προθέσεων του», ανέφερε ο εκπρόσωπος της διάσκεψης Νέιτ Χόντσον.

Το MSNBC φιλοξένησε τον Τζο Σκαρμπόρουθ, έναν πρώην Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, ο οποίος επικαλούμενος πολλαπλές πηγές, τόνισε πως ο ΜακΜάλιν θα θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος συντηρητικός υποψήφιος και θα ανακοινώσει την απόφαση του σήμερα. Πρόσθεσε πως ο ΜακΜάλιν έχει την υποστήριξη βασικών Ρεπουμπλικάνων δωρητών.