Το Ιράν θα εξετάσει δικαστικά στις 31 Ιουλίου μια υπόθεση κατά τριών Αμερικανών που κρατούνται σε ιρανική φυλακή για πάνω από δύο χρόνια με την κατηγορία της κατασκοπείας, ανέφερε ο δικηγόρος τους που εξέφρασε την ευχή να υπάρξει μια τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεσή τους.
Πρόκειται για τους αμερικανούς πολίτες Σέιν Μπάουερ, Τζον Φάταλ και Σάρα Σουρντ που συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2009 από τις ιρανικές δυνάμεις ως ύποπτοι για κατασκοπεία μετά από την είσοδό τους στο ιρανικό έδαφος από το Ιράκ.

«Η επόμενη δίκη τους θα γίνει στις 31 Ιουλίου», ανέφερε ο δικηγόρος τους που ενημερώθηκε επισήμως από τις ιρανικές δικαστικές αρχές και πρόσθεσε ότι «με τη δίκη τους που συμπίπτει χρονικά με την ημέρα σύλληψής τους πριν από δύο χρόνια, ελπίζουμε ότι θα τελειώσει οριστικά το ζήτημα αυτό».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέτρεψε το Ιράν να επιλύσει τάχιστα την υπόθεση των τριών αμερικανών πολιτών, ενώ η υπόθεση αυτή έχει επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών. Η πρώτη δίκη των τριών επρόκειτο να γίνει στις 11 Μαΐου αλλά αναβλήθηκε χωρίς σαφείς λόγους από την πλευρά του Ιράν.
TAGS