Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η περίπτωση μιας 32χρονης στο δυτικό Σάσσεξ η οποία αποφάσισε να αλλάξει ολοκληρωτικά την εμφάνιση της αφού έφτασε να ζυγίζει 165 κιλά.

Πρόκειται για την Ηelena Hanson η οποία έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από αγνώστους σε παμπ της γειτονιάς. 

Την αποκάλεσαν «λιπαρή αγελάδα» και την έκαναν να πάρει την απόφαση να αλλάξει τη διατροφή της. «Δεν σκεφτόμουν καθόλου πόσο έτρωγα και επίσης ούτε το μέγεθος των μερίδων. Πέρασα σε μια νέα φάση και δεν σκεφτόμουν το φαγητό» λέει η ίδια με αποτέλεσμα μέσα σε 8 χρόνια να πάρει πολλά κιλά. Κακή διατροφή και γρήγορο φαγητό της πρόσθεσαν γρήγορα πολλά κιλά και δημιούργησαν πρόβλημα στην υγεία της. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό αποτελούνταν από τρόφιμα με πολλές θερμίδες. Μέσα σε λίγα χρόνια το βάρος της υπερδιπλασιάστηκε. Τότε ξεκίνησαν τα πειράγματα όχι μόνο από αγνώστους αλλά και από μερικούς φίλους.

Όταν όμως εισέπραξε τα ειρωνικά και κοροϊδευτικά σχόλια σε μια παμπ την ώρα που χόρευε, κατάλαβε ότι η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει. Ακόμη και όταν ο αδερφός της την προειδοποιούσε ότι πρέπει να χάσει κιλά γιατί μπορεί να πάθαινε καρδιακή προσβολή, εκείνη δεν έδειχνε να αλλάζει. Μόνο όταν δέχτηκε τις προσβολές στην παμπ συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αλλάξει. Εκτός από την αλλαγή στη διατροφή της, άρχισε επίσης να περπατάει σιγά σιγά καθημερινά και να κάνει γυμναστική.

Μέσα σε 18 μήνες έχασε 25 κιλά και σε λίγο καιρό ακόμη 35 κιλά με την μεταμόρφωσή της να είναι θεαματική. Τώρα σκέφτεται να κάνει μια επέμβαση για την αφαίρεση λίπους από το σώμα της που έχει «κρεμάσει» και δίνει το μήνυμα σε όσους θέλουν να χάσουν κιλά ώστε να μην σταματήσουν την προσπάθεια.