ΔΙΕΘΝΗ

Στην ομιλία της Κλίντον ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2016, 20:27 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2016, 20:27
Στην ομιλία της Κλίντον ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο
Facebook Twitter Whatsapp

Την ομιλια της Χίλαρη Κλίντον παρευρέθηκε ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

Σε ομιλία της Χίλαρι Κλίντον εντόπισε ο τηλεοπτικός φακός τον πατέρα του 29χρονου μακελάρη που αιματοκύλησε το Ορλάντο.

Όταν έγινε αντιληπτός από τους δημοσιογράφους, ο Σεντίκ Ματίν παραχώρησε δηλώσεις στο δίκτυο WPTV εξηγώντας για ποιον λόγο στηρίζει την Κλίντον ως υποψήφια πρόεδρο.

«Η Χίλαρι Κλίντον είναι καλή για τις ΗΠΑ σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει καμία λύση», είπε ο Ματίν, προσθέτοντας πως η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι καλή για την εθνική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων.

Η ίδια η Κλίντον κατά τις δηλώσεις της στη Φλόριντα δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο Ορλάντο και τη φονική εισβολή του Ματίν λέγοντας πως γνωρίζει πολλούς φίλους που ακόμα θρηνούν για τα θύματα, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί στο πλευρό τους για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

«Πρέπει να πω πόσο ευγνώμων είμαι για την ηγεσία και τους πολίτες του Ορλάντο και της Κεντρικής Φλόριντα για την αγάπη και τη στήριξή σας. Ξέρω πολλούς ανθρώπους, αγαπημένους και φίλους που ακόμα θρηνούν. Και θέλω να γνωρίζουν πως θα είμαστε μαζί τους. Θα είμαστε μαζί σας για να ξαναχτίσετε τις ζωές σας, καθώς ανακτάτε την ελπίδα για το μέλλον, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε το μίσος και τη βία να διαλύσει το πνεύμα και την ψυχή σε κανένα μέρος στην Αμερική», είπε η Κλίντον, η οποία με την πολύνεκρη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο είχε ζητήσει αυστηρότερα μέτρα για την οπλοχρησία και οπλοκατοχή, σε αντίθεση με τον Τραμπ που απορρίπτει νέο καθεστώς για τα όπλα τονίζοντας πως «χιλιάδες ανθρώπων» ζουν στις ΗΠΑ «με μίσος στην καρδιά».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πατέρας του μακελάρη παλιότερα δήλωσε  ο γιος του δεν έπρεπε να «τιμωρήσει τους γκέι» γιατί αυτή είναι… δουλειά του Θεού! Μάλιστα, είχε αποδώσει το έγκλημα του γιου του στην απέχθειά του απέναντι στους ομοφυλόφιλους έπειτα από ένα περιστατικό που τον στιγμάτισε, κατά το οποίο ένα ζευγάρι γκέι φιλήθηκε σε δημόσιο χώρο.