Τραγικό θάνατο βρήκαν 12 νεογνά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γνωστό μαιευτήριο της Βαγδάτης.

Πρόκειται για το νοσοκομείο Γιαρμούκ, το μαιευτικό τμήμα του οποίου κάηκε ολοσχερώς από φωτιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο έντεκα πρόωρων μωρών.

Tην ίδια στιγμή, άλλα επτά μωρά και 29 γυναίκες διασώθηκαν από το μαιευτήριο του νοσοκομείου Γιαρμούκ και μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο. 

Πυροσβέστες έδωσαν επί τρεις ώρες μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μαιευτήριο, σύμφωνα με μέλος του προσωπικού του.

"Τα μωρά πέθαναν κυρίως από ασφυξία, από τον πυκνό καπνό που απλώθηκε στις μονάδες", δήλωσε η αστυνομική πηγή που επικαλείται το Νέα Κίνα. 

Σημειώνεται ότι το Γιαρμούκ είναι το κύριο νοσοκομείο του δυτικού τμήματος της πρωτεύουσας και διαθέτει μεταξύ άλλων τμήμα επειγόντων περιστατικών και εγκαταστάσεις διδασκαλίας, ενώ το τραγικό συμβάν πιθανολογείται ότι θα εντείνει τις κατηγορίες για κρατική διαφθορά και κακοδιαχείριση.

«Ένδεκα πρόωρα έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο μαιευτήριο του δημόσιου νοσοκομείου Γιαρμούκ» στη δυτική Βαγδάτη, δήλωσε στο AFP ο Αχμέντ αλ-Ρουντέινι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Είκοσι εννέα ασθενείς που βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της ιρακινής πρωτεύουσας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.