Άμεση ήταν η απάντηση της Google στις διαμαρτυρίες δημοσιογράφων και ακτιβιστών σχετικά με την απουσία της Παλαιστίνης από τους χάρτες, τονίζοντας ότι ότι ''δεν υπήρξε ποτέ ετικέτα ''Παλαιστίνη'' , ωστόσο, όντως έχουν αφαιρεθεί οι ετικέτες ''Δυτική όχθη'' και ''Λωρίδα της Γάζας''. 

Η επίσημη απάντηση της εταιρείας είναι η εξής: 

Δεν υπήρξε ποτέ ετικέτα με το όνομα «Παλαιστίνη» στο Google Maps, ωστόσο ανακαλύψαμε ένα bug που αφαίρεσε τις ετικέτες «Δυτική Όχθη» και «Λωρίδα της Γάζας». Επεξεργαζόμαστε το θέμα γρήγορα για να επαναφέρουμε τις ετικέτες στην περιοχή.
 
Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα των βασικών χαρτών μας, τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως ονόματα περιοχών, σύνορα και οδικά δίκτυα, προέρχονται από έναν συνδυασμό τρίτων παρόχων και δημοσίων πηγών. Ενώ αυτό μας βοηθά να παρέχουμε έναν ευκολονόητο χάρτη, σημαίνει επίσης πως η ποσότητα των δεδομένων που έχουμε ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και αυτό αντικατοπτρίζεται στους χάρτες μας. Εάν υπάρχουν πηγές δεδομένων τις οποίες αγνοούμε, θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως να τις αξιολογήσουμε και να δούμε εάν η ποιότητά τους είναι επαρκής για να ενταχθούν στον χάρτη.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από λίγα εικοσιτετράωρα και χιλιάδες δημοσιογράφοι και ακτιβιστές ξεκίνησαν μια ηλεκτρονική αίτηση καλώντας την Google να επαναφέρει το όνομα «Παλαιστίνη» στους χάρτες της. 

Μάλιστα, έκαναν και το hashtag #PalestineisHere (Η Παλαιστίνη είναι εδώ) και #BoycottGoogle καλώντας σε δράση κατά της απόφασης αυτής.