Επτά νεκροί και πενήντα τέσσερις τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός των δυο ισχυρών βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην επαρχία Μαρντίν έξω από νοσοκομείο Mardin State και στο Ντιγιάρμπακιρ με στόχο αστυνομικούς.

Η έκρηξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με το Ντογάν, ενώ στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στην κοινότητα Κιζίλτεπε, μια σχεδόν ταυτόχρονη έκρηξη στοίχισε τη ζωή άλλων δύο πολιτών. Η έκρηξη έγινε ενώ από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, κοντά σε ένα νοσοκομείο, διερχόταν ένα όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με το Ντογάν.

Νωρίτερα, τούρκος αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για 25 τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας στο Κιζίλτεπε, στην επαρχία Μάρντιν.

Εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα κατέγραψαν μεγάλες ζημιές σε κοντινά κτίρια και σε αυτοκίνητα σταθμευμένα γύρω από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα.

Το πρωί, πέντε τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν στο Ουλούντερε, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, όταν εξερράγη βόμβα, ενέργεια που επίσης οι αρχές απέδωσαν στο PKK.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, ενώ και στις δυο περιοχές επί αρκετή ώρα επικρατούσε έντονη κινητικότητα και χάος λόγω των αιματυρών επεισοδίων.

Aπό τις φωτογραφίες γίνεται σαφές ότι πρόκειται για σφοδρή έκρηξη η οποία δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμα της.