Στους καρπούς της εκστρατείας κατά του ISIS σε Ιράκ και Συρία που έχει ξεκινήσει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αναφέρθηκε σήμερα ο αμερικανός στρατηγός Σον Μακφάρλαντ, κάνοντας λόγο για περίπου 45.000 νεκρούς μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Εκτιμάμε ότι τους 11 τελευταίους μήνες, σκοτώσαμε περίπου 25.000 εχθρικούς μαχητές. Εάν προστεθούν σε αυτούς οι 20.000 που εκτιμάται ότι είχαν σκοτωθεί προηγουμένως, αυτό σημαίνει 45.000 (νεκρούς) εχθρούς στο πεδίο της μάχης», είπε ο επικεφαλής του διεθνούς συνασπισμού εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Επίσης ανέφερε πως υπολογίζει ότι «το ΙΚ διαθέτει σήμερα από 15.000 ως 30.000 άνδρες», έκρινε ωστόσο πως η οργάνωση δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να αντικαταστήσει τους άνδρες της που χάνουν τη ζωή τους σε μάχες προσελκύοντας νεοσύλλεκτους.

«Ο αριθμός των μαχητών (του ΙΚ) στα μέτωπα έχει πέσει. Η πτώση δεν αφορά μόνο την ποσότητα αλλά επίσης και την ποιότητα: σημειώνουμε ότι επιχειρούν με τρόπο πολύ λιγότερο αποτελεσματικό απ' ό,τι στο παρελθόν, κι αυτό τους κάνει ευκολότερους στόχους για εμάς», ανέφερε ακόμη.


TAGS