Περισσότερα από 57.000 στρέμματα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός μέσα σε πέντε ημέρες στη βορειοδυτική Ισπανία, με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη με τις δασικές πυρκαγιές.

Οι δασικές πυρκαγιές πολλαπλασιάστηκαν με ανησυχητικό τρόπο μέσα σε μερικές ημέρες στη Γαλικία, περιοχή η οποία βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού, δημιουργώντας υποψίες ότι οφείλονται σε εμπρησμό.

"Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε μέχρις ότου η αστυνομία καθορίσει τις αιτίες, αλλά το σίγουρο είναι πως τις τελευταίες ημέρες, διάφοροι εμπρηστικοί μηχανισμοί ανακαλύφθηκαν επιτόπου", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της περιφερειακής διοίκησης, αναφέροντας για παράδειγμα πως "πέντε εστίες εμφανίστηκαν, η μία μετά την άλλη, στην κοινότητα Άρμπο (στην επαρχία Ποντεβέντρα) όπου κάηκαν περισσότερα από 15.000 στρέμματα".

Η συνομοσπονδία Confemadera Galicia των επιχειρήσεων ξυλείας της Γαλικίας ζήτησε σήμερα με ανακοίνωσή της "μηδενική ανοχή προς τους εμπρηστές" και την επιβολή "παραδειγματικών ποινών" σε βάρος τους.