Πλούσιες είναι οι playlists του Μπαράκ Ομπάμα στις διακοπές του. Ο ένας για την ημέρα, ο άλλος για το βράδυ: ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα τους δύο μουσικούς καταλόγους που δίνουν ρυθμό στις διακοπές του στο νησί Μάρθα'ς Βίνγιαρντ (βορειοανατολικές ΗΠΑ) και περιλαμβάνουν ανεξάρτητο ροκ, κλασικούς αμερικανούς μουσικούς, μια υποψία ραπ και στρατευμένους καλλιτέχνες.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Ομπάμα δημοσιοποίησε τα δύο playlists του για το καλοκαίρι μέσω της υπηρεσίας μουσικού streaming Spotify.

Πολλοί μεγάλοι κλασικοί της αμερικανικής μουσικής, όπως οι Μπίλι Χαλιντέι, Νίνα Σιμόν, Μάιλς Ντέιβις ή ακόμη οι Beach Boys περιλαμβάνονται σ' αυτούς τους μουσικούς καταλόγους, καθώς και ανεξάρτητο ροκ, όπως το "Elevator Operator" της Αυστραλής Κόρτνεϊ Μπαρνέτ και το "Home" των Edward Sharpe and the Magnetic Zeros.

Αυτοί οι τελευταίοι ήταν θερμοί υποστηρικτές του αποτυχόντος υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς. Ο γερουσιαστής του Βερμόντ ηττήθηκε από τη Χίλαρι Κλίντον, στην οποία προσέφερε την υποστήριξή του ο πρόεδρος Ομπάμα.

Τα προεαδρικά αυτιά ακούν επίσης μερικά "στρατευμένα" κομμάτια όπως το "Forever Begins" του ράπερ Κόμον --σε παραγωγή του Κάνιε Γουέστ-- που μιλάει για τον αγώνα για τα δικαιώματα του πολίτη και τη βία με πυροβόλα όπλα· ή ακόμη το "Criminal" της Φιόνα Απλ, ένα τραγούδι που συχνά χαρακτηρίζεται φεμινιστικό και μιλάει για το πόσο εύθραυστοι είναι οι άνδρες μπροστά στη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Στην κατηγορία αυτή, ο πρόεδρος βγαίνει από τα σύνορα με τον Καετάνο Βελόζο. Μεγάλος σταρ της βραζιλιάνικης μουσικής, είναι ένας από τους ιδρυτές του κινήματος "Tropicalismo" και έζησε εξόριστος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας της Βραζιλίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε την εκτέλεση από τον Βελόζο του "Cucurrucucu Paloma", ενός μεξικάνικου τραγουδιού που είχε κάνει διάσημο ο Αμερικανός Χάρι Μπελαφόντε.

Το τραγούδι "Me Gustas Tu" του ισπανικής καταγωγής γάλλου τραγουδιστή Μάνου Τσάο, που επικρίνει έντονα την παγκοσμιοποίηση, περιλαμβάνεται επίσης στο playlist.

Σ' αυτό βρίσκουμε επίσης τη σταρ της ποπ Τζάνετ Τζάκσον, τον τραγουδιστή της R&B Ντ' Άντζελο, την τραγουδίστρια της σόουλ Janelle Monae και τον ρόκερ και μπλουζίστα Γκάρι Κλαρκ Τζούνιορ.