Εισόδημα 10,6 εκατ. δολάρια είχαν το 2015 η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και ο σύζυγος της Μπιλ Κλίντον, για το οποίο πλήρωσαν φόρο 3,6 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με φορολογική δήλωση που δημοσίευσε την Παρασκευή η καμπάνια της.

«Οι Κλίντον, έχουν δημοσιοποιήσει τις φορολογικές τους δηλώσεις για κάθε χρονιά από το 1977 και έπειτα» ανέφερε στην ανακοίνωση η καμπάνια της υποψήφιας των Δημοκρατικών, υπογραμμίζοντας την διαφορετική στάση που επιδεικνύει όσον αφορά την διαφάνεια των οικονομικών της σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μοναδικός υποψήφιος τα τελευταία σαράντα χρόνια που έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τη φορολογική του δήλωση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα εισοδήματα των Κλίντον από το 2007 ως το 2014 ανήλθαν στα 139,1 εκατ. δολάρια, μεγάλος μέρος των οποίων προήλθε από ομιλίες.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των Κλίντον (5,2 εκατομμύρια δολάρια) προέρχεται από τις επί πληρωμή συμμετοχές του Μπιλ Κλίντον σε διάφορα συνέδρια. Η Χίλαρι Κλίντον έλαβε το ποσό των 3 εκατομμυρίων από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster για το τελευταίο βιβλίο της.

Η πρώην πρώτη κυρία έδωσε δεκάδες ομιλίες επί πληρωμή το 2013, το 2014 και το 2015, όμως σταμάτησε αυτή τη δραστηριότητα πριν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία της, τον Απρίλιο του 2015. Επιπλέον, το ζεύγος δώρισε το ποσό του 1 εκατομμυρίου σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του.