Εννέα υπόπτους, μεταξύ των οποίων 2 για τους οποίους πιστεύεται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση με βομβίδα σε μπαρ στα προάστια της Κουάλα Λουμπούρ τον Ιούνιο, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συνέλαβε η αστυνομία της Μαλαισίας.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας Χάλιντ Αμπού Μπακάρ αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι οι δύο ύποπτοι για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής συνελήφθησαν στο βορειοανατολικό κρατίδιο Κελαντάν, όπου ανέμεναν οδηγίες από τον Ουάντι για τη διεξαγωγή κι άλλων επιθέσεων.
"Μετά τη σύλληψή τους, η αστυνομία κατέσχεσε μια βομβίδα, η οποία πιστεύεται ότι θα χρησιμοποιείτο σε μια σχεδιαζόμενη επίθεση", διευκρινίζει ο Χάλιντ στην ανακοίνωσή του.

Άλλοι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκρυβαν τους υπόπτους.

Η αστυνομία εντόπισε επίσης και συνέλαβε ένα ύποπτο μέλος του ΙΚ, η ομάδα του οποίου είχε λάβει εντολές από τον Ουάντι και είχε απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει επιθέσεις στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Κουάλα Λουμπούρ και σε κυβερνητικά κτίρια στην Πουτρατζάγια, προσθέτει ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ανακοίνωσή του.

Μεταξύ των άλλων συλληφθέντων βρίσκεται ένας 17χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε στο ανατολικό κρατίδιο Σαμπάχ, στο Βόρνεο, και πιστεύεται ότι σχεδίαζε μια επίθεση ως "μοναχικός λύκος" εναντίον μη μουσουλμανικών πληθυσμιακών ομάδων μετά την επικοινωνία που είχε με έναν άλλο πολίτη της Μαλαισίας που είναι μέλος του ΙΚ στη Συρία.

Στο μεταξύ τρεις ξένοι, πρώην στρατιωτικοί, συνελήφθησαν στην Κουάλα Λουμπούρ επειδή πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσαν τη χώρα ως σημείο διέλευσης για να εξασφαλίσουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να σχεδιάσουν μια επίθεση σε ένα κράτος στη Μέση Ανατολή, επισημαίνει επίσης ο επικεφαλής της αστυνομίας.