Βίντεο της Μπόκο Χαράμ με τις μαθήτριες που έπεσαν θύματα απαγωγής το 2014

Βίντεο της Μπόκο Χαράμ με τις μαθήτριες που έπεσαν θύματα απαγωγής το 2014

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που δρα στη Νιγηρία, δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται να συμμετέχουν δεκάδες από τις μαθήτριες που έπεσαν θύματα απαγωγής πριν από δύο χρόνια. Στο βίντεο αυτό, αναφέρεται ότι μερικές από αυτές σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Δεκάδες μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το Σίμποκ το 2014, κατόρθωσαν να διαφύγουν, ενώ περισσότερες από 200 εξακολουθούν ν' αγνοούνται.

Οι αρχές της Νιγηρίας, ανακοίνωσαν το Μάιο, ότι εντοπίστηκε μία από τις μαθήτριες και ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι, διέταξε την διάσωση των υπολοίπων.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας μασκοφόρος άντρας στέκεται πίσω από δεκάδες κορίτσια. Μία από τις μαθήτριες με το όνομα Μαίνα Γιακούμπου, του λέει ότι είναι από το Σίμποκ, ενώ το πρόσωπό της είναι καλυμμένο.

“Αυτό που θέλω να πω στους γονείς μου και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ν' απελευθερώσει τα μέλη του Μπόκο Χαράμ που έχουν συλληφθεί. Έτσι, θα μπορέσουμε κι εμείς ν' απελευθερωθούμε,” είπε χαρακτηριστικά η μαθήτρια.

“Μερικά κορίτσια έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές,” πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο