Τουλάχιστον 30 αντάρτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σημείο συνοριακής διέλευσης που ελέγχουν οι αντάρτες στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας, δήλωσαν σήμερα ακτιβιστές τους οποίους επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τη ζώνη εκρηκτικών την οποία φορούσε στο συνοριακό πέρασμα που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με την ομάδα αυτή των ακτιβιστών.

Μια άλλη ομάδα ακτιβιστών, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε από την πλευρά του την έκρηξη, λέγοντας πως ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα λεωφορείο που μετέφερε μαχητές των ανταρτών από το τουρκικό έδαφος στη Συρία.

Το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως τούρκοι συνοριακοί φρουροί σκοτώθηκαν από την έκρηξη, κάτι που δείχνει ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην τουρκική πλευρά του συνοριακού περάσματος.

Το πρακτορείο Ρόιτερς, που επικαλείται επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει πως από την έκρηξη που προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας μέσα σε λεωφορείο κοντά στο σημείο συνοριακής διέλευσης Άτμεχ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 25, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά.