Αφοπληστική... απάντηση στις προκλήσεις ακροδεξιών διαδηλωτών στην Κάτω Σαξονία, έδωσε, ο γερμανός αντικαγκελάριος, και επικεφαλής του SPD, Ζίγκμαρ ΓκάμπριελΣυγκεκριμένα, οι νεοναζί φώναζαν στο Γκάμπριελ ότι «είναι προδότης» και εκείνος του έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο απάντησε. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίσκεψης του αντικαγκελάριου στο Ζαλτσγκίτερ στο πλαίσιο κομματικής σύσκεψης, όμως το βίντεο έγινε γνωστό την Τρίτη. Με αιχμή την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό κουκουλοφόροι, άρχισαν να φωνάζουν κατά της κυβέρνησης, του SPD (που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό) και του Γκάμπριελ προσωπικά. Στο βίντεο μάλιστα, ένας νεοναζί ακούγεται να φωνάζει: «ο πατέρας σου αγαπούσε τη χώρα του. Εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις». Ο πατέρας του Γκάμπριελ, Βάλτερ ήταν ναζί και ο νυν καγκελάριος είχε απομακρυνθεί από αυτόν λόγω του παρελθόντος του. 

Αρχικά ο Γκάμπριελ αρκέστηκε να χαμογελάσει ειρωνικά, ενώ συνεργάτης του απαντούσε στους νεοναζί. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα όμως, ο αντικαγκελάριος δεν άντεξε, και ύψωσε τον... μέσο καθώς αποχωρούσε.