Μπορεί να ήταν από τους υπέρμαχους για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο πρώην επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας... συνελήφθη επ' αυτοφώρω να περιμένει τον έλεγχο για να πάρει εκτός από την βρετανική, και την γερμανική υπηκοότητα. 

Σύμφωνα με την Die Welt, ο 52χρονος Βρετανός εθεάθη στην ουρά των αιτούντων διπλή υπηκοότητα της γερμανικής πρεσβείας του Λονδίνου.

Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει μια νεαρή γυναίκα από την Ολλανδία στη σελίδα της στο facebok.

Είδα τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ουρά της γερμανικής πρεσβείας να περιμένει μαζί μου και με άλλους ευρωπαίους πολίτες. Νομίζω ότι κατανόησε τι έκανε και προσπαθεί να αποκτήσει σύντομα διπλή υπηκοότητα.

Ο Φάρατζ, ο οποίος είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και έχει δύο κόρες από αυτόν τον γάμο, αντέδρασε ως εξής σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Δεν σας αφορά καθόλου», είπε τηλεφωνικά στον ιστότοπο Buzzfeed και τo έκλεισε.

Το δικαίωμα μόνιμης παραμονής του στη Γερμανία είναι πάντως εξασφαλισμένο λόγω της Γερμανίδας συζύγου του. Kατά την Welt, η βρετανική εφημερίδα Ιndependent έχει πληροφορηθεί από το περιβάλλον του Φάραντζ ότι θεωρεί την εικασία αυτή «μεγάλη σαχλαμάρα.

Ο Φάραντζ πήγε στην πρεσβεία για κάποια «ιδιωτική του υπόθεση».