Να μεταφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας εκτός Λονδίνου σχεδιάζουν μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που έχουν την ευρωπαϊκή τους έδρα στη βρετανική πρωτεύουσα σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.

Σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, και επικαλείται η ηλεκτρονική σελίδα Euractiv.com, τα στελέχη σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για το χειρότερο σενάριο, ότι θα χάσουν δηλαδή το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από το δημοψήφισμα, o Τζέιμι Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος της JP-Morgan, είχε δηλώσει ότι θα μεταφέρει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit. Η Morgan Stanley ενδέχεται να μετακινήσει περίπου 1.000 εργαζομένους από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Goldman Sachs και η Citigroup έχουν αναφέρει επίσης ότι θα κατευθύνουν προσωπικό εκτός βρετανικών συνόρων. Αλλά και οι ευρωπαϊκές τράπεζες συμπεριλαμβανομένων των HSBC και της Deutsche Bank έχουν δηλώσει ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν εργαζόμενοι και δραστηριότητες στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το 87% του ευρωπαϊκού προσωπικού των επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ έχει εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παράλληλα φιλοξενεί και το 78% της δραστηριότητας των αγορών κεφαλαίου της περιοχής, σύμφωνα με το think tank New Financial.