Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ταραχές στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, με πυροβολισμούς να σημειώνονται στη συνοικία Σορτ Στραντ, όπου διαμένουν καθολικοί και έναν φωτογράφο να τραυματίζεται στο πόδι. Ο φωτογράφος, που εργάζεται για ειδησεογραφικό πρακτορείο, τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην περιοχή. Η αστυνομία υπολογίζει ότι περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στις ταραχές την Τρίτη.

Δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με εγκαύματα.


 
Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία, ενώ οι δρόμοι αποκλείστηκαν. Πρόκειται για τα πιο σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται την τελευταία δεκαετία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι πυροβολισμοί είχαν ξεκάθαρο στόχο τη δολοφονία αστυνομικών. Ζήτησε, μάλιστα, από τους δημοσιογράφους να μείνουν μακριά από τα επεισόδια για τη δική τους ασφάλεια.

Έπειτα από μακρά περίοδο ηρεμίας η ένταση στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αναβιώσει τους τελευταίους μήνες.

Η ένταση τυπικά αυξάνεται τους θερινούς μήνες λόγω της καθιερωμένης παρέλασης της 12ης Ιουλίου των προτεσταντών στους δρόμους του Μπέλφαστ, οι οποίοι γιορτάζουν τη νίκη του Άγγλου Βασιλιά Γουλιέλμου Γ' έναντι του καθολικού προκατόχου του Ιάκωβου Β'.


Πηγή: in.gr-newpost.gr