Τα αιτήματα της εκ περιτροπής προεδρίας και της πραγματοποίησης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό διατύπωσε εκ νέου ο Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας από τις συνομιλίες του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. 

Ο ίδιος, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των επόμενων επτά συναντήσεων με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και των μηνών που ακολουθούν έως το τέλος του έτους, προσθέτοντας ότι, αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό εντός του 2016, ενδεχομένως η επίτευξη λύσης να καταστεί αδύνατη.

Για τον κύκλο συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αρχίζει την Τρίτη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι δεν θα συζητηθούν ονόματα περιοχών, χάρτες και ποσοστά στο εδαφικό. Ευχήθηκε όμως να δημιουργηθεί η βάση για την πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης, λέγοντας ότι η μια πλευρά περιμένει την άλλη να αλλάξει στάση στα σημεία διαφωνίας.
 
Ειδικά για το θέμα των εγγυήσεων, ο Μουσταφά Ακκιντζί ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί φόρμουλα για το πώς οι Τουρκοκύπριοι θα αισθάνονται ασφαλείς και οι Ελληνοκύπριοι να μη νοιώθουν απειλή. Αλλά, είπε, δεν θα καταλήξουμε πουθενά με προσεγγίσεις του τύπου "δεν υπάρχει λύση χωρίς τη Μόρφου και με εγγυήσεις".