Να παίρνουν άδεια μέχρι δύο ημέρες τον μήνα θα μπορούν κατά την διάρκεια της έμμηνου ρύσης οι γυναίκες σε μια επαρχία της Κίνας αφού η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να μεριμνήσει για όσες υποφέρουν σε βαθμό που δεν μπορούν να εργαστούν και αντιμετωπίζουν εργοδοτική αναγλησία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent πρόκειται για την επαρχία Ningxia, στη βόρεια Κίνα, η τοπική κυβέρνηση της οποίας σημείωσε ότι η κίνηση αυτή θα βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες για τις γυναίκες.

Η ρύθμιση προβλέπει την τιμωρία όσων εργοδοτών δεν συμμορφώνονται και αρνούνται να δώσουν άδεια, ενώ περιλαμβάνει και μέτρα για την προστασία των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή γέννησαν πρόσφατα.

Η Ningxia δεν είναι το πρώτο μέρος στην Κίνα που θα χορηγεί επιπλέον άδεια σε εργαζόμενες γυναίκες όταν έχουν περίοδο, καθώς αυτό προβλέπεται ήδη στις επαρχίες Shanxi και Hubei.

Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ινδονησία είναι μεταξύ των χωρών που προσφέρουν κάποιου τύπου «άδεια περιόδου», με την Ταϊβάν να προσφέρει στις γυναίκες τρεις ημέρες επιπλέον άδεια εάν υποφέρουν από κράμπες.


TAGS