Τρεις υπήκοοι Ρουάντας που φέρονται να συμμετείχαν σε μια εκστρατεία «στρατολόγησης τζιχαντιστών» σκοτώθηκαν χθες στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας αφού πρόβαλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψή τους, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Αστυνομικοί σκότωσαν «τρία πρόσωπα που υπήρχαν υποψίες πως ήταν τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας στοχευμένης επιχείρησης στην περιοχή Μπουγκαράμα, στην περιφέρεια Ρουσίζι», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας. Συνελήφθησαν άλλοι τρεις ύποπτοι, ο ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε. 

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με στόχο την προσαγωγή των υπόπτων, αυτοί οι τελευταίοι έγιναν βίαιοι, προχώρησαν σε απειλές κι αποπειράθηκαν να διαφύγουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι τρεις ύποπτοι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν αφού διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. 

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι ύποπτοι «διεξήγαγαν μια εκστρατεία ριζοσπαστικοποίησης με στόχο τη στρατολόγηση τζιχαντιστών», κατά την ίδια πηγή. Η αστυνομία ανέφερε ότι κατέσχεσε προπαγανδιστικό υλικό, σε CD και έντυπα.