Πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή Καραντίλα κοντά στην πόλη Σλίβεν -περιοχή με μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες σαρακατσάνων στην χώρα- το παραδοσιακό αντάμωμα των σαρακατσάνων της Βουλγαρίας. 

Στο αντάμωμα το οποίο είχε τίτλο ''Παράδoση με το βλέμμα στο μέλλον'' πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Σαρακατσάνων Βουλγαρίας για 25η συνεχή φορά με την συμμετοχή πάνω των 1000 ατόμων και πήραν μέρος συγκροτήματα από τις βουλγαρικές πόλεις Σλίβεν, Ρετσίτσα, Κάρλοβο, Κάρνοβατ και Κότελ καθώς και από την Αλεξανδρούπολη ενώ υπήρχε αφιερωμα σε ένα από τα πιο σεβάσμια μέλη της κοινότητας, τον Κόστα Κοτάβοφ που έφυγε πριν 2 χρόνια από την ζωή. 

Οι σαρακατσάνοι στην Βουλγαρία ζουν στο νότιο μέρος της χώρας, ενώ υπάρχουν σχολές για την εκμάθηση της σαρακατσάνικης -μιας ελληνικής- διαλέκτου καθώς και των παραδοσιακών τους χορών. 

Σε ερώτηση για το μέλλον της κοινότητας,ο Κόστα Μπαλέζντροφ από την ομοσπονδία σαρακατσάνων Βουλγαρίας είπε ότι παρ΄ότι οι καιροί και ο κόσμος αλλάζουν ελπίζει ότι θα υπάρχουν νέα παιδιά που θα συνεχίσουν το έργο σαρακατσάνων όπως ο αποβιώσας Κόστα Κοτάβοφ. Είμαι αρκετά αισιόδοξος κατέληξε βλέποντας τόσο κόσμο σήμερα εδώ. 

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση του φωτογράφου Γκεόργκι Κοζουχάροφ.