Η Τεχεράνη δεν έχει ακόμη σχέδια για την παραχώρηση σε αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσβασης σε άλλες αεροπορικές βάσεις του Ιράν πέραν της Χαμεντάν στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Συρία, αλλά θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση εάν είναι απαραίτητο, δήλωσε ο ιρανός υπουργός Άμυνας Χοσέιν Ντεχάν.

«Προφανώς, (τα ρωσικά αεροσκάφη) δεν έρχονται στο Ιράν για διασκέδαση. Προσγειώνονται όταν υπάρχει ανάγκη ανεφοδιασμού τους σε καύσιμα ή οπλισμό. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή σχέδια να επιτρέψουμε στους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν άλλες βάσεις. Εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, θα το εξετάσουμε», δήλωσε ο Ντεχάν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Τασνίμ.

Η παραχώρηση πρόσβασης στην αεροπορική βάση Χαμεντάν αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Συρίας, διευκρίνισε ο Χοσέιν Ντεχάν.

«Η υποδοχή ρωσικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Χαμεντάν γίνεται στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Τασνίμ.