Σχεδόν κατέρρευσε σε σημερινή του ομιλία ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λόονγκ, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο 64χρονος Λι, γιος του ιδρυτή της ανεξάρτητης Σιγκαπούρης και πρώην πρωθυπουργού Λι Κουάν Γιου, διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε με την ευκαιρίατης Εθνικής Ημέρας της χώρας του. Οι παριστάμενοι τον βοήθησαν να κατέβει από το βήμα και να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι έκανε μια χειρονομία, ως ένδειξη χαιρετισμού προς το πλήθος, πριν οδηγηθεί σε διπλανή αίθουσα για να εξεταστεί από γιατρούς.

Το γραφείο του έσπευσε να ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι η κατάστασή του δεν ήταν σοβαρή, ότι δεν είχε υποστεί κάποιο καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τέο Τσι Χεάν διαβεβαίωσε ότι ο Λι θα επέστρεφε σύντομα για να συνεχίσει την ομιλία του, πράγμα που έγινε μετά από μερικά λεπτά.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε από το σημείο όπου είχε σταματήσει, δείχνοντας εμφανώς καλύτερα. Σύμφωνα με το γραφείο του, αισθάνθηκε αδιαθεσία πιθανότατα επειδή αφυδατώθηκε λόγω της παρατεταμένης ορθοστασίας και της ζέστης.