Μέσα από τηλεοπτική εκπομπή η Χίλαρι Κλίντον έστειλε μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ ότι ''ζει'' , κόντρα στις φήμες ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία της. 

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, δήλωσε σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή του ABC ότι μερικές φορές αισθάνεται ότι ζει “σ' έναν παράλληλο κόσμο”, σχολιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία της, με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Πραγματικά αισθάνομαι μερικές φορές ότι η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε έναν παράλληλο κόσμο. Πρέπει να μπω σε μια εναλλακτική πραγματικότητα και ν' απαντήσω σε ερωτήσεις δηλώνοντας ότι είμαι ζωντανή ή για το πόσο θα είμαι ζωντανή”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Κλίντον.
 
Η Κλίντον με την παραπάνω δήλωση σχολίασε για πρώτη φορά τις αναφορές που έγιναν από τον Τραμπ και μερικούς υποστηρικτές του για την υγεία της. Σύμφωνα με τον αντίπαλό της, τα προβλήματα υγείας της θα προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή άσκηση των καθηκόντων της στο Λευκό Οίκο, στην περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η Κλίντον και ο Τραμπ έχουν δώσει στη δημοσιότητα εκθέσεις γιατρών που αξιολογούν θετικά την κατάσταση της υγείας τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την Λίζα Μπάρντακ, την προσωπική γιατρό της δημοκρατικής υποψήφιας, η Χίλαρι είναι "σε άριστη φυσική κατάσταση και ικανή να υπηρετήσει ως πρόεδρος τις ΗΠΑ".

Ο τηλεπαρουσιαστής Τζίμι Κίμελ ζήτησε από την Κλίντον ν' ανοίξει ένα βάζο με πίκλες προκειμένου να δοκιμάσει τη φυσική της δύναμη. Η Χίλαρι το άνοιξε χωρίς πρόβλημα. “Το θέμα αυτό έχει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική τους εκστρατεία. Πάρτε τους σφυγμούς μου όσο σας μιλάω. Διαπιστώστε ότι είμαι ζωντανή”, δήλωσε η Κλίντον στον Κίμελ, αναφερόμενη στη φημολογία για την κατάσταση της υγείας της.