Την επίθεση με μαχαίρι ενός νεαρού άνδρα σε δύο άτομα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ερευνούν οι αρχές στις ΗΠΑ. 

Ο άνδρας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ διώκεται καθώς μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και την επίθεση αυτή ερευνά το FBI, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Ουάσιλ Φαρούκι, ηλικίας 20 ετών, από την κομητεία Ρόουνοουκ, φέρεται να επιτέθηκε εναντίον ενός άνδρα και μιας γυναίκας με ένα μαχαίρι το Σάββατο, καθώς τα θύματα έμπαιναν σε μια πολυκατοικία στο Ρόουνοουκ, επισήμανε η αστυνομία της κομητείας.

Ο άνδρας και η γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο άνδρας πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» ανέφεραν οι αρχές σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες Δευτέρα και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Φαρούκι όταν εκείνος κατέφυγε τραυματισμένος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου στο Ρόουνοουκ, σε απόσταση 320 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ουάσιγκτον. Τον δράστη αναγνώρισαν τα θύματά του.

Οι τοπικές αρχές επικοινώνησαν με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σχετικά με την επίθεση. Ο Άνταμ Λι, ένας ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του γραφείου του FBI στο Ρίτσμοντ, δήλωσε ότι η υπηρεσία του συνεργάζεται με την αστυνομία.

«Αν και δεν μπορώ να συζητήσω τις λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα αυτή τη στιγμή, θέλω να διαβεβαιώσω την κοινότητα ότι εργαζόμαστε για να καθορίσουμε την φύση αυτού του περιστατικού» τόνισε σε μια ανακοίνωση.

Στον Φαρούκι απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για βίαιη επίθεση με αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Προφυλακίστηκε χωρίς το δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης στις Περιφερειακές Φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνιας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε από την πλευρά του ότι το FBI ερευνά εάν ο 20χρονος προσπάθησε να αποκεφαλίσει ένα εκ των θυμάτων του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ομοσπονδιακές αρχές γνώριζαν τον Φαρούκι εδώ και λίγο καιρό.

Το ABC πρόσθεσε ότι τον τελευταίο χρόνο, εκείνος ταξίδεψε στην Τουρκία και ενδέχεται να προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μαχητές.