Την αντίθεσή του στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, μετά τη νέα βορειοκορεατική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

"Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις για την κορεατική χερσόνησο. Η Κίνα είναι αντίθετη στην πυρηνική ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας και σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει εντάσεις", δήλωσε ο Γουάνγκ Γι από το Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. "Η Κίνα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε ενέργεια που ενδεχομένως παραβιάζει την απόφαση 2270 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας συναντώνται στο Τόκιο για τριμερείς συνομιλίες στις οποίες θα εξεταστούν θέματα σχετικά με τις τρεις χώρες. Μεταξύ του Τόκιο, της Σεούλ και του Πεκίνου υπάρχουν εδαφικές διαφορές σε σχέση με την κυριαρχία ακατοίκητων νησιών.

Το πρόγραμμα της συνάντησης αυτής, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και ημέρες, ανατράπηκε σήμερα νωρίς το πρωί με τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από βορειοκορεατικό υποβρύχιο.