Στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, στόχος των επιθέσεων είναι να σταματήσουν τις απειλές που θέτουν το Ισλαμικό κράτος και η κουρδική πολιτοφυλακή PYD. 

Η Τουρκία έχει επιτύχει μια πιο ασφαλή, πιο ισχυρή θέση και πιο ελπιδοφόρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, τόνισε ο Ερντογάν.

"Αρχίσαμε μια στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία στις 04.00 σήμερα το πρωί με στόχο να εξαλείψουμε τις απειλές που θέτει το ΙΚ και οι Κούρδοι της Συρίας", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η χώρα του θέλει να "θέσει ένα τέλος" στα προβλήματα στα τουρκικά σύνορα, καθώς δέχεται συχνές επιθέσεις στην περιοχή των συνόρων της από περιοχές της γειτονικής Συρίας. 

Οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στη γαμήλια γιορτή στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας θα πληρώσουν "ακριβά", υπογράμμισε ο Ερντογάν. 

Η Τουρκία θέλει να απομακρύνει τη σκιά που έχει ρίξει το Ισλαμικό Κράτος στη θρησκεία του Ισλάμ, τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας.