Πλαστικές εκρηκτικές ύλες επαγγελματικής τάξης χρησιμοποιήθηκαν στη βομβιστική επίθεση που έγινε σε γιορτή γάμου στην πόλη Γκαζιάντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία το περασμένο Σάββατο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Εφκάν Αλά.

Η επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε γάμο Κούρδων στην Γκαζιάντεπ προκάλεσε τον θάνατο 54 ανθρώπων. Η Τουρκία είχε ανακοινώσει αρχικά ότι βάσει των στοιχείων που υπάρχουν το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να το επαληθεύσει.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Αλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναμένει να εξαλείψει γρήγορα την απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος μετά την επιχείρηση που εξαπέλυσε με την υποστήριξη των συμμαχικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ στη συριακή μεθοριακή πόλη Τζαραμπλούς με στόχο την εκκαθάρισή της από τους μαχητές της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης.

Οι τουρκικές αρχές, σημείωσε επίσης ο Αλά προς το Anadolu, απομάκρυναν τους κατοίκους από την τουρκική μεθοριακή πόλη Καρκαμίς και άλλα έξι χωριά για προληπτικούς λόγους, καθώς σήμερα το πρωί άρχισε η τουρκική επιχείρηση με τη συμμετοχή αεριωθούμενων, του πυροβολικού και των ειδικών δυνάμεων στην Τζαραμπλούς.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στις οργανώσεις μαχητών να απειλούν τη χώρα, υπογράμμισε τέλος ο Αλά, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι απειλή δεν θέτει μόνον το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και άλλες "τρομοκρατικές" οργανώσεις.