Τουλάχιστον ένας φοιτητής σκοτώθηκε και 14 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από την επίθεση ενόπλων στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο επικεφαλής των νοσοκομείων της πόλης Μοχάμανταν Σάλεμ Ρασούλι.

«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Οι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», διευκρίνισε ο ίδιος. 

Όπως μεταδίδει μέσω Twitter πολεμικός ανταποκριτής στο νοσοκομείο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα με τραυματίες, κάτι που ακόμη όμως δεν έχει διασταυρωθεί από επίσημες πηγές.

Την ίδια ώρα φοιτητής γράφει ότι «είμαστε κολλημένοι μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεχόμαστε επίθεση από ταλιμπάν«.

Βοήθεια ζήτησε μέσω Twitter και ένας βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος λέγοντας ότι αυτό ίσως να είναι και το τελευταίο του tweet.

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο Reuters πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί. «Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε. Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά».