Μια πολύ συγκινητική και δραματική ιστορία από τον φονικό σεισμό της Ιταλίας είδε στο φως της δημοσιότητας με την αυτοθυσία ενός οχτάχρονου κοριτσιού προκειμένου να σώσει την μικρότερη αδελφή της.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail η 8χρονη Giulia Renaldo βρέθηκε νεκρή στα συντρίμμια του σπιτιού της στην Pescara del Tronto, ένα από τα χωριά που σχεδόν ισοπεδώθηκαν, και κάτω από το άψυχο σώμα της βρέθηκε ζωντανή η 4 ετών αδελφή της Giorgia.

Συντετριμμένη η γιαγιά των κοριτσιών Angela Cafini μίλησε για το πώς βρέθηκαν οι εγγονές της σημειώνοντας ότι η μικρή γλίτωσε χωρίς ούτε μια γρατζουνιά.

«Η Giulia πέθανε σώζοντας την αδερφή της. Ξάπλωσε πάνω της. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που βγήκε ζωντανή. Μου είπαν ότι δεν έχει τραυματιστεί και αυτή είναι η μόνη εξήγηση γι’ αυτό», δήλωσε η γιαγιά.

«Βρέθηκαν μαζί από τους διασώστες. Ήταν μαζί. Η μία ζωντανή και η άλλη νεκρή. Η Giulia χρησιμοποίησε το σώμα της για να σώσει τη μικρότερη αδερφή της. Η Georgia δεν είχε χτυπήσει καθόλου. Δεν είχε τραυματιστεί. Είναι θαύμα που είναι ζωντανή, αλλά είμαι διαλυμένη. Έχασα μία εγγονούλα μου και έζησε η άλλη», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια.

Η κόρη της Michaela και ο γαμπρός της Fabio είχαν πάει για διακοπές στο μικρό χωριό μαζί με τα παιδιά τους όταν έγινε ο σεισμός. Οι δυο τους τραυματίστηκαν και βρίσκονται στο νοσοκομείο και μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξεραν αν οι κόρες τους είναι καλά. Η 64χρονη γιαγιά έμενε σε ένα άλλο σπίτι και κατάφερε να βγει αλώβητη.