Η μακαρονάδα που το έκανε ξακουστό σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσει τώρα στην ανοικοδόμησή του. Ο λόγος για το Αματρίτσε της Ιταλίας, ένα από τα χωριά που σχεδόν ισοπεδώθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό και φημίζεται για την μακαρονάδα Αματριτσιάνα.

Ο διάσημος blogger Πάολο Καμπάνα, πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από κάθε ιταλικό εστιατόριο της χώρας να συνδράμει με το ποσό των 2 ευρώ για κάθε πιάτο μακαρονάδας Αματριτσιάνα που θα παραγγέλνουν οι πελάτες του, ώστε τα έσοδα να διατεθούν  στους σεισμόπληκτους του Αματρίτσε.

Ήδη η πρωτοβουλία αυτή έχει κερδίσει έδαφος καθώς μέχρι στιγμής 600 ιδιοκτήτες εστιατορίων αποφάσισαν πως για τον επόμενο μήνα, το συγκεκριμένο ποσό θα πηγαίνει για την ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων του χωριού από το σεισμό.

Στις 27 και 28 Αυγούστου,η πόλη ετοιμαζόταν για την 50η επέτειο από την έναρξη των ετήσιων εορτασμών της 'Ημέρας της Ματριτσάνα', το φεστιβάλ για την προώθηση και προβολή του διάσημου πιάτου. Ένα διήμερο γιορτής και χαράς για όλους στο χωριό και τους χιλιάδες επισκέπτες....