Η ώρα που πατέρας και κόρη θα βρεθούν αντιμέτωποι στην κάλπη φαίνεται πως έφτασε για την ακροδεξιά πολιτική οικογένεια της Γαλλίας Λεπέν καθώς ο Ζαν Μαρί Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα πως στις επόμενες εκλογές θα κατέβουν και δικοί του υποψήφιοι.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν εκδιώθηκε από το Εθνικό Μέτωπο πέρυσι με πρωτοβουλία της ίδιας του της κόρης και νυν ηγέτιδας του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, αφού επανέλαβε την άποψή του πως το Ολοκαύτωμα ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Η Λεπέν τότε θέλοντας να αμβλύνει την αντιμεταναστευτική εικόνα του κόμματος σε μια προσπάθεια αναρρίχησης της στην εξουσία τον πέταξε από το κόμμα.

Τώρα εκείνος δηλώνει πως δεν θα διστάσει να κατεβάσει υποψηφίους του νεοσύστατου κόμματος του σε εκλογικές περιφέρειες όπου το Εθνικό Μέτωπο επίσης διεκδικεί έδρες,

«Θα είμαι παρών στις κοινοβουλευτικές εκλογές, καθώς το κίνημα Comités "Jeanne, au secours!" θα κατεβάσει υποψηφίους, πολλούς υποψηφίους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI, αναφερόμενος στο νέο του πολιτικό κίνημα.

«Καλώ όλους τους ανθρώπους που σκέπτονται, όπως εγώ, ότι η γραμμή που υπερασπίζεται το Εθνικό Μέτωπο δεν είναι αυτή που κάποτε ήταν, να με ακολουθήσουν», πρόσθεσε ο 88χρονος πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος.